fbpx

Szeretem a családi kis boltokat

Bejegyezte: odett_admin Ekkor: december 15, 2017  /   Kategóriák: Blog

Értékállót a kacat helyett. Tanítgatjuk már kicsi kortól gyermekeinknek. végigsétálunk a bazárok között, és nem győzzük elrángatni minimanónkat, egyik-másik gagyi cucc mellől – amiből Ő csak annyit lát: színes, érdekes, villog. Szeretné hazavinni. Honnan is tudhatná, hogy 1-2 nap és vége a hőn áhított megszerzett kincsnek. Mert ez a tömegcikk lényege.

Nem tudhatja még, nincs hozzá tapasztalata. Ha lenne, nem kérné. Majd idővel megtanulja és nem kéri többé .

De mi a helyzet velünk felnőttekkel? A mai fogyasztói társadalom korában? Nagyjából ugyanaz a helyzet, csak már nagyok vagyunk hozzá. Túlkínálat van.

A csapból is az folyik – vegye meg most, most csak ennyi, de hogy szüksége van-e rá valójában, arra senki nem kíváncsi. Csak tedd le érte az összespórolt kis pénzedet.

Meddig lesz használható? Ha szerencséd van, akkor szavatossági időn túl 1 napig. Ha nem, akkor az üzlet  és a gyártó ujjal mutogatnak egymásra, mindaddig amíg meg nem unja a kedves vásárló, és feladja a harcot. De megoldás nincs.

Jól kitalált jogszabályokra hivatkozva végül úgyis leszerelik az embert.

Ismerős ez Önnek is? Régen harcoltam az igazamért, mint hisztis kisgyerek a bazárban, hogy úgyis, és akkor is, mert igazam van.  De lassan belefárad az ember. Megtanulja a kor haladtával, /pont úgy mint a kisgyerek a bazárban/ kiszűrni, hogy inkább mi az amit nem vesz meg.

Jól körbejárom a dolgot. S ha szeretném, akkor hozzá értő szakembertől vásárolok.

Miért?

Mert neki elmondhatom mire van szükségem?

Hogyan tudnám használni,

Mennyi pénzből szeretném megúszni.

Személyre szabott ajánlatot kapok.

Régen próbáltam pontos listával vásárolni indulni, hogy csak azt vegyem meg, amire szükségem van.

Mégis az előre eltervezett kis listánktól pont el tudunk térni, ha nagy bevásárlóközpontba megyünk. /pont ezért ma már csak akkor fordul elő, ha valami olyat kell vásárolnunk, amit csak ott tudunk beszerezni. /

Nagyon jól tudják alkalmazni a marketinget… még néha így is belefutunk a csapdába, mikor pontosan tudjuk mi hogyan van náluk kitalálva. Ja miért nem tudakolózunk? Ott a multi bevásárlóközpontokba? Mire nagy nehezen elcsípsz egy ottani dolgozót, elmondodod mi a fene az amire szükség lenne, Tv-be, újságba láttad… közli, hja Ő nem tud segíteni, mert nem erre az osztályra tartozik. keresd meg a hupilia inges kollégáját, az majd segít. Szóval elég. Nekem legalábbis.

Szeretem a kis családi üzleteket, ahol tudom, hogy érdekük, a minőségi kiszolgálás, hiszen akkor fogok tőlük újra vásárolni.

Sőt ha meg vagyok elégedve, akkor oda küldöm vásárolni a barátnőmet, ismerőseimet. így lassan de biztosan híre megy a jónak.

Drágább?

Nem. Nézzünk egy egyszerű példát, mely saját személyes példánk, de gondolom ismerős ez Önnek is.  Városból hazafelé indulva, plakátok sora

vegyünk egy dinnyét, hisz a nagy plakáton láttuk, CSAK ENNYI.

Fülledt nyári nap. Pörköl a beton is. Útba esik a “…”De jó mindjárt bent vagyunk, úgyis légkondicionált a helység. Igen. Végre hűvös. Kellemes zene, óra sehol, nincs rá szükség. nézelődj csak. Keressük a dinnyét, sehol, félig bejártuk már az üzletet semmi. kérdezzünk meg valakit. Igen ott a hátsó sor végén..

Igen, ez a 3 db? Ja hova tegyem a kosárba, mert már tele van!?

De csak 1 dinnyéért jöttünk.

Ismerős?

Ja hogy a dinnye rossz volt? Kérdezte valaki? Tudtunk venni nem?

Ja hogy több cuccot feleslegesen vettünk meg, csak mert az orrunk elé rakták, és a vásárlás hevében nem mindig 100%-on gondolkodik az ember. Ismerőssel összefutunk, dumcsi, jaj mennem kell.  De jó nézd, vegyünk ilyet, és azt. Nem hiszem, hogy csak velünk fordult elő ilyesmi.

100 szónak is egy a vége. Ha a helyi kis boltba mentünk volna, ahol lehet, hogy 20 forinttal több lett volna az ára, viszont összességében nem vettünk volna semmi plusz nem létfontosságú dolgot. Ami valójában nem kellett.

megtanultam már végre a leckét.

De itt a következő csavar az ügyben. Már szinte nincsenek szakboltok. Nagyon kevés az olyan üzlet, ahol olyan emberrel is beszélhetünk, aki tudja, hogy mit árul.

Megint  Csak magamból kiindulva, én olyan helyen szeretek vásárolni, ahol maximális felvilágosítást kapok az általam vásárolni kívánt termékről, és használhatóságáról.

Ön hogy van ezzel?

 

 

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Minden jog fenntartva! | Odett Bútoszalon by Fairydesign 2016