fbpx

Szemesnek áll a világ

Bejegyezte: odett_admin Ekkor: február 03, 2022  /   Kategóriák: Blog

..avagy, hogyan spórolhatunk az internetes vásárlásainkon…

Manapság egyre nagyobb teret hódít az online vásárlás. Rengeteg érvet fel lehet hozni ellene és mellette.  Most megpróbálok összeszedni néhány gondolatot.

Hajszolják az emberek az időt. (semmire nincs időm, halljuk sokszor, vagy éppen mi magunk mondjuk ezt.. ezért, és a túlkínálat miatt, egyszerűbb talán, ha leülünk a számítógépünk elé, és elkezdjük keresgetni az interneten azt a dolgot, amire szükségünk van. Az biztos, hogy időben rövidebb idő alatt megtalálunk mindent.

A google a mi barátunk. Igen. De mint annyi mindent, ezt is meg kell tanulnunk kezelni. Az online rendszer, egy arc nélküli világ, tele buktatókkal – szoktam mondani. Tehát, ismeretlen,sőt  messziről jött, általam láthatatlan ember, azt mond amit akar. Mégis, sokan hajlamosak bedőlni, az interneten olvasott ál tudnivalóknak.

Ha rendesen használjuk olyan klasszul lehet valóban boldogulni; szűrni

Vegyük az első tézist, ha vásárolni készülünk.

  1. Ha valamit vásárolni szeretnénk, először is beírjuk az általunk ismert szót, ahogyan nevezzük azt a dolgot vegyük példának, hogy mosógép. A találati lista rengeteg találatot hoz erre a szóra. Ekkor szűkíthetjük, például, csak a magyar nyelvű találatokra.
  2. Kérhetjük csak a fotók alapján mutassa a találatokat. Fotók alapján konkrétabban rá tudunk keresni az áhított darabra. Hiszen kódszámok – cikkszámok úgysem sokat mondanak nekünk.  Még ekkor is nagyon sok találatot hoz fel a mi barátunk.
  3. Ismét szűkítünk. Ha megtaláltuk, hogy például elől töltős vagy felültöltős tetszik, ilyenkor leírjuk a kódszámát. Összehasonlíthatunk két terméket is több adat alapján Gyártó;  ár; energiabesorolás; méret; szín.
  4. Ha már megvan konkrétan, melyik az az egy ami érdekel, akkor már az ismert kód- vagy cikkszámot írjuk a google kereső sorába. De! Itt már közeledünk a kedvenc pontomhoz. A gyártók és az eladók, csak a pozitív tulajdonságokat fogják felsorolni. Viszont engem a pozitív és a negatív tulajdonsága egyaránt érdekel az én áhított mosógépemnek, hogy jól tudjak dönteni. Ha a gyártó/ eladó nem fogja elárulni nekem, mely ponton buktatós a termék, akkor mégis, honnan fogom én megtudni? Ehhez az infóhoz vannak kitalálva a weboldalakon a vásárlói visszajelzések.
  5. Kedvenc PONTOM: valljuk be őszintén. Amikor valamivel meg vagyunk elégedve, azt nem minden esetben hangoztatjuk. Tudta, hogy az internetes vásárlók 1%-a szakít csak időt arra, hogy visszajelezzen vásárlása után? Pedig ez olyan,mint a való életben a boltban elköszönni!
  6. Bezzeg, ha valami nem tetszik?! Akkor tuti szólunk/írunk, nehogy a többi vásárló is úgy járjon azzal a termékkel, mint én/mi! Szóval ha szemfülesek vagyunk, akkor mi magunk teljesen utána tudunk járni, hogy pontosan mi is az amit kiválasztottunk?
  7. Ilyenkor megkapjuk azoknak a szolgáltatóknak a listáját, akik forgalmazzák ezt a terméket. Következő szűkítésnél, megint más szempontokat veszünk figyelembe. Ha látunk egy általunk már ismert szolgáltatót, az Ő ajánlatát tuti megnézzük. Ha számunkra ismeretlen szolgáltatónál kedvezőbb áron látunk, nem biztos, hogy a végére az lesz az olcsóbb

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Minden jog fenntartva! | Odett Bútoszalon by Fairydesign 2016